Skal du have lagt nyt tag? Eller skal det gamle tag renoveres? Hvad enten der er tale om en renovering af det eksisterende tag eller et helt nyt, så er mulighederne mange, og udvalget af tagmaterialer stort. HentTilbud hjælper dig med at hente op til 3 uforpligtende tilbud fra lokale tagfirmaer, som kan løse netop din opgave.
Nyt tag priser og typer
Pris er ofte en vigtig faktor, når du skal træffe beslutninger omkring, hvilken tagtype du skal vælge. Prisen på taget afhænger meget af materialets kvalitet og holdbarhed. Prisen på et nyt tag kan variere meget, alt efter hvilken tagtype du vælger. Prisen baseres både på tagets antal kvadratmeter, samt hvilke materialer der bruges.
I forbindelse med valg af tagtype, bør du overveje hvilken model der bedst vil passe til husets nuværende stil. Samtidig bør du være opmærksom på, at der fra lokalplanen kan være begrænsninger for, hvilket tag du må lægge.
Du bør også gøre dig overvejelser omkring kvaliteten af taget, og hvor længe du forventer, at det skal holde.
Tagrenovering
Skal du have renoveret taget, kan du enten lægge et nyt tag ovenpå det eksisterende tag, eller du kan vælge at male eller rense taget.
Vores bygningsingeniører er altid klar, til at svare på spørgsmål angående dit tag og de forskellige tagløsninger.
Tag-typer: Eternittag, Decratag, ståltag, tagpap, tegltag, zinktag
Hvis du skal have lagt nyt tag, er der følgende typer at vælge imellem: Eternittag, Decratag, ståltag skifertag, tegltag, zinktag, tag med tagpap, cembrit tag eller betontagsten. Vi har samlet information og gode råd og disse typer tag lige her.
Eternittag
De mest populære former for eternittag er bølgeplader og skifferplader, der er produceret af fibercement.
Eternit kan, udover at bruges til tagbelægning, også bruges som facadebeklædning.
Gode tips og råd om eternittag
Fordelene ved at lægge et klassisk eternittag er, at det pga. dets lave vægt kan lægges uden undertag. Derudover virker det brandhæmmende, og er forholdsvist billigt. Dog er holdbarheden på denne tagtype ikke nær så god, som ved andre typer.
Ønsker du at udskifte dit gamle eternittag, er det i mange tilfælde muligt, at lægge det nye tag ovenpå det gamle. På den måde sparer du både tid og penge.
Decratag
Det klassiske danskproducerede Decratag er et godt valg, hvis du skal lægge nyt tag. Decrataget er både robust og let samtidig med, at det har en lang holdbarhed.
Materialet består af stål med galvaniseret aluzink, som gør, at Decrataget er hårdført, og at det kan bevare farveægtheden i det hårde danske klima.
Gode tips og råd om Decratag
Du kan vælge at få lagt et Decra Classic tag, med en overflade af keramisk stengranulat, eller du kan vælge at lægge Decra Elegance, som har en robust pulverlakering, der giver et eksklusivt og elegant look.
Det er endvidere muligt at lægge et Decratag ovenpå det eksisterende tag, hvorved du sparer både tid og penge.
Ståltag
Tag med stålplader, som ligner tegl, er oftere billigere end rigtige teglplader. Det er også nemmere at håndtere, hvis det skal lægges oven på et allerede eksisterende tag.
Når du vælger at få lagt et nyt tag med stålplader, bør du overveje hvilken type stålpladetag du ønsker, og hvilken farve taget skal have.
Tagpaptag
Tagpap er, inden for de seneste år, blevet populært igen. Dette skyldes dets gode muligheder for at tilpasse sig tagformer og tagoverflader. Tagpap giver et moderne og let udtryk, og fås i dag med mange forskellige overfladetyper og farver.
Gode tips og råd
Et tagpaptag består af et lag overpap samt et lag underpap.
Inden du vælger at få lagt et nyt tagpaptag, skal du gøre dig nogle overvejelser omkring tagets kvalitet og holdbarhed.
Et tagpaptag af høj kvalitet kan typisk holde i 50 år. Ønsker du et tagpaptag af høj kvalitet, skal du vælge en tagpaptype med SBS højpolymerbitumen. SBS polymerbitumen gør at taget bliver mere elastisk, dvs. at taget følger underlagets bevægelser. Især ved meget flade, eller meget stejle tage kan det være en fordel, at lægge et tagpaptag med højpolymer SBS.
Tagpaptag lægges typisk som listedækning eller som glattag. Et tagpaptag med listedækning er typisk en smule dyrere, da det kræver lidt mere arbejde at lægge.
Det kan ikke anbefales at lægge et tagpaptag selv pga. den svære teknik samt brandfaren.
Tegltag
Når du vælger at få lagt et nyt tegltag, bør du overveje hvilken type teglsten du ønsker, hvilken farve det skal have, og hvilken overflade stenene skal have.
Zinktag
Zink er et spændende materiale, der kan bruges i mange byggesituationer.
Zink bruges især til tagbelægning samt facade- og gavlbeklædning. Materialet er forholdsvis vedligeholdelsesfrit og bliver kun flottere med årene. Samtidig er zink et materiale, der kan holde til det danske klima og beskytte dit hus mod vind og vejr.
Tagrender
Når du skal have opsat nye tagrender, er det vigtigt at finde en tagrende, der først og fremmest holder tæt i mange år. Tagrenden skal lede vandet væk fra huset, således at der ikke kommer vandskader på dit hus.
Endvidere skal tagrenden også passe til husets stil og farve. Der kan være stor forskel på husets samlede udtryk afhængig af typen af tagrende.
Tagrender fås i mange farver og materialer – heriblandt plast, zink/aluzink, kobber og galvaniseret stål. Den typiske facon på en tagrende er rund, men det er også muligt at vælge en kvartrund eller firkantet tagrende, hvis du ønsker et anderledes udtryk.
Find den rigtige tagdækker
Mangler du hjælp til at få lagt et nyt tag eller skal du have renoveret dit eksisterende tag, er det en tagdækker du skal have fat i. Beskriv din tag-opgave øverst og upload evt. nogle billeder af dit byggeprojekt, så vil en af vores dygtige konsultenter ringe dig op og hjælpe digf med at få op til 3 tilbud fra et tag-firma.